keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Salibandy on paska laji


Tällainen ajatus hiipii varmasti monen pelaajan, valmentajan ja fanin mieleen ajoittain. Surkeasti menneet reenit, pitkä voitottomien otteluiden putki, aikaa vievä harrastus, josta ei saa arvoistaan rahallista korvausta. Syitä on yhtä paljon kuin on ihmisiä ja persoonallisuuksia.

Tällaiset ajatukset ovat aivan normaaleja, jos ne osaa käsitellä oikein. Monesti riittää kylmä pyöräilymatka kotiin, lämmin suihku ja sohva. Joskus ajatus ei vain lähde päästä pois millään. Ajatus pyörii mielessä heti herättyään seuraavana päivänä. Ajatusta kelailee pitkin päivää, etsii syyllisiä, syyttelee muita aluksi. Harvoin näkee itseään syyllisenä. Illalla olisi reenit ja motivaatiotaso näyttää nollaa. Kamat kasaan ja raahautuminen hallille. Kaikkien naamat näyttää liian tutuilta, joku virnuilee ärsyttävästi, toinen kertoo puujalkavitsejä, kolmas kehuu naisseikkailuillansa. Ajatus valtaa taas mielen ja muhii siellä koko pitkän reenisession. Reenit menevät taas aivan penkin alle. Metrin maasyöttö menee metrin huti, pallo ei tottele niinkuin se yleensä tekee, vedot suuntautuu maalivahtia napaan tai reilusti ohi maalin. Joku sattuu tönäisemään sääntöjen rajamailla, olet valmis lyömään kirvesiskulla parasta joukkuekaveriasi, mutta saat viime hetkellä mielesi muuttamaan teon sanoiksi. Pakkaat kamasi ja poljet kylmään marraskuuhun.

Päätät irtaantua salibandysta neljäksi seuraavaksi päiväksi. Teet jotain ihan muuta. Et tapaa joukkuekavereitasi. Soitat vanhalle koulukaverillesi, lähdette oluelle ja puhutte niitä näitä.
Ajatus alkaa kadota päästäsi. Neljä päivää teki ihmeen. Hikiset tossut tuoksuukin ihan hyvälle, maila tuntuu taas tutun hyvälle, joukkuekavereita on kiva nähdä ja virnuilet heille takaisin, naurat puujalkavitseille ja kerrot omista naisseikkailuista. Salibandy onkin taas kiva laji.

Kaikkeen on yleensä ratkaisu. Onko se sitten huili lajista, suihku ja sohva, kriisipalaveri joukkueen kesken, uran lopettaminen vai negatiivisen kääntäminen positiiviseksi. Tärkeää on kuitenkin muistaa että kaikki on vain peliä.

Suosittelisinkin lääkkeeksi ekskursiota omaan mieleen ja etsimään sieltä kadotettua lapsenomaisuutta.


T: Punainen Paroni

6 kommenttia:

  1. Omaan kuntoiluun vielä riittänyt motivaatiota. Viikko kerrallaan katsotaan tilanne. Aluksi vain kesäksi kuntoilua taisin suunnitella, mutta olisinko jo talvella aloittanut ja edelleenkin tullut kuntoiltua. Silti jos vaikka joku joukkue kutsuisi vaikka reilunkin kävelymatkan säteellä salibandya pelaamaan. Voisihan se olla mukavempaa tähän vuodenaikaan harrastaa ja hyvää vaihtelua omille yksilö lajeilleni. Hyvä tai huono puoli omassa tilanteessa on, että vapaa-aikaa jää myös ns. penkkiurheiluun, jota aloin kanssa harrastaa, kun mitään estettä siihen ei ollut, kun niitä kyselyjä ei tullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko koskaan kenellekään ilmaissut kiinnostuksesi joukkuelajeihin/salibandyyn?
      Kotoa tullaan harvoin hakemaan, tuskin lenkkipolultakaan. Aktivoidu itse, mikäli olet tosissasi.
      Saattaahan tuollaiset heitot olla provokaatiotakin!

      Poista
    2. En tiedä tai sitten vain minulla ollut huonoa tuuriakin ja joku seura ollut kiinnostunut, muttei uskallusta ottaa yhteyttä minuun tai en ole ollut paikalla, kun ns. värvärit olisi olleet. Tälläistä tämä välillä, aina hyvä olla kuitenkin elämässä muutakin, ettei tuo pelaaminen ainut asia. Minulla esim. tuo kuntoilu ja penkkiurheilu, sekä aina jotain muutakin voi ilmaantua.

      Poista
    3. Otahan tosiaan itseäsi niskasta kiinni ja ota johonkin joukkueeseen itse yhteyttä, vaikka tutun tai tuntemattomankin pelaajan kautta! Muuten ei tule homma etenemään, sen voin luvata.. Ei täällä mitään "värväreitä" liiku kyselemässä mukaan, varsinkaan jos et jo valmiiksi liiku piireissä tai käy pelivuoroilla/vastaavilla.

      Poista
  2. Kiva, että kirjoitit myös toisenlaisista tunteista!
    Pelaamista ja harjoittelua seuranneena olen aina ihaillut sitä paloa ja energiaa tai yleensäkin jotain voimaa, mikä saa ilta illan jälkeen lähtemään salille kelillä kuin kelillä. Menestys tietysti ruokkii jaksamista, mutta aina ei sitäkään ole jaossa!
    Ihailuni ja kannustukseni!
    -Sisko-

    VastaaPoista
  3. Niinpä, monenlaisia tunteita on liikkunut ja liikkuu varmasti pelaajien, valmentajien,taustajoukkojen mielessä tällaisen syksyn jälkeen. Ja tärkeää on, että ne tunteet,olotilat voit näyttää, purkaa ulos. Tsemppiä toivotan edelleen! Hitsi vie te kyllä osaatte.Heitän vielä tähän loppuun erään ajatuksen tekemisestä " Jos se mitä teet ei toimi,tee jotain muuta". Tarkoitan esimerkiksi sitä, että jos salille mennään ennen puoltoista, kaksi tuntia ennen peliä, niin voisikos sitä vaikka muuttaa ettei meniskään niin paljon ennen? Ei kerkee niin paljon jännittää tms. Ja vaikkapa se huumori pysyis matkassa mitä harkoissa on. En tiiä...tää on vaan tällainen heitto, ajatus tähän hetkeen. *Ritva*

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.