keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Muutoksia Josban taustoilla



Josba uutisoi tiistaina 13.11. nettisivuillaan valmentajavaihdoksestaan. Josban päävalmentajana toiminut Ville Hämäläinen jättää toimimisen Josban liigajoukkueen taustoilla. Joukkueen valmentajina jatkavat Mr. Josba Antti Ruokonen seuranaan Mika Muukkonen sekä jo alkukaudesta mukana ollut Ilpo ”Ippe” Tuononen. Valmentajamuutoksilla pyritään herättämään joukkuetta parempiin suorituksiin loppukaudeksi.

Josba tiedotti tiistaina myös, että Josban konkariosastoon kuuluva Markus Ketonen palaa liigajoukkueeseen. Markus Ketonen on pelannut alkukauden Josba Akatemian joukkueessa, jossa hän on tehnyt neljässä ottelussa tehopisteet 1+6. Ketonen oli Josba Akatemian toiseksi paras pistemies heti toisen konkariosastoon kuuluvan pelaajan, Jani Kososen, jälkeen.

Joukkueen kapteenistoon kuuluva Perttu Puska kommentoi Josbassa tapahtuneita muutoksia:
 ” Niin valmentajanvaihdoksella kuin Ketosen mukaan ottamisella on yksi syy. Joukkueen herättäminen. Ketonen tuo mukanaan huimasti kokemusta ja johtajuutta. Valmentajan vaihtaminen ei ole kesken kauden ikinä helppoa eikä hyvä asia, mutta kun päävalmentajaksi tulee kokenut Antti Ruokonen on asia hieman helpompi. Antti on ollut mukana tällä kaudella jo aiemmin, eikä niin sanotusti tarvitse alottaa tyhjästä. Mielestäni joukkueen ilme ja tahtotila onkin parantunut jo huomattavasti. Kun nuoret pelaajat alkavat ottamaan mallia Ketosesta kehittyvät hekin vielä lisää..
Eli sanotaan nyt lyhyesti näin: oli välttämätöntä, että jotain tapahtui. Valmentajan vaihdos oli odotettavissa ja Ketosen tulo tuo joukkueeseen voittamisen ja taistelun kulttuuria, jota Josbassa ei tänä vuonna juurikaan ole ollut.”

Riittävätkö kyseiset muutokset nostamaan Josban ylös suosta vai jatkuuko tappioputki tulevana viikonloppuna Ilvestä sekä Kooveeta vastaan Tampereella?

3 kommenttia:

  1. Nostalgiaa ainakin katsomoon. Ruokonen valmentaa ja jos Ketonen on ykkösen laidassa ja Moilanen kakkosen. On tilanne sellainen mihin ei olisi enää kaikki uskoneet, kun viime kausi näytti nuorentaneen joukkueen. Vielä kesälläkin taisi karjalaisen toimittaja mainita joukkueen olevan nuori opiskelijoista koottu sellainen. Moilanenkin mainitsi jossain haastattelussa tuntevansa itsensä 17-vuotiaaksi. Olisiko tunne jo eri, kun oman ikänsä pelaajia sen jälkeen tullut. Kesällä osa kaipasi konkareita, nyt osa nuoria. Pääasia olisi joukkueen menestys, jos jompikumpi ikärakenne ainakin toisi sitä.

    VastaaPoista
  2. Olen seurannut tosi,tosi pitkään Josban toimintaa, pelaamista, tapahtumia. Minne on kadonnut se mahtava, hyvä, hauska kannustus? Tällä kaudella katsomon tiivistyksellä on yritetty saada sitä vanhaa, hyvää tunnelmaa. Sitä tunnelmaa ei vaan tule, kun katsomosta kuuluu taputuksetkin vasta sitten kun Josba tekee maalin. Toinen asia, jota haluan tuoda esille on tahtotila. Mitä Josban valmentajat ja pelaajat haluavat? Onko kaikilla todellinen tahtotila voittamiseen? Miettikää, ajatelkaa, jo ennakkoon, kuinka verkko heilahtaa pallosta! Jokainen huippu-urheilija käyttää harjoittelussaan ja kilpailusuorituksissaan omaa mieltä...mm. mäkihyppääjä hyppää mielessään hypyn ennenkuin sen tekee oikeasti.Kokeilkaapa..ei siitä ainakaan haittaa ole. Tsemppiä tulevaan viikonloppuun!! Todella toivon ja uskonkin, että pisteet tulee Joensuuhun molemmista peleistä, kun vaan haluatte...huumoria myös mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kirjoitus, anonyymi 14.11.2012!
      Kaipaat mahtavaa, hyvää, hauskaa kannustusta, joka on kadonnut. Voisitko nyt kertoa, millaista se on/oli/olisi?
      Olen täysillä mukana, voimieni mukaan, kunhan saan toimintamallin. Tiedän, etten siihen yksin pysty, enkä näiden harvojen mukanani kannustajienkaan kanssa.
      Joten siis: ideoita ilmoille!
      -Sisko-

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.