maanantai 26. marraskuuta 2012

Joulukuuta odotellessa


No niin arvoisat salibandyihmiset, kausi on edennyt siihen vaiheeseen, että nyt alkaa tapahtua. Ensinnäkin vuoden sapatin jälkeen pelataan hyväntekeväisyysottelu Josban ja Karjalainen All Starsin välillä 1.12. Toisena, heti seuraavana päivänä 2.12 tärähtää pelit Sveitsissä MM-kisojen muodossa käyntiin. Spekuloidaanpa hieman noita kekkereitä.
 
Karjalaisen salibandytoimittaja Jarmo Sieviläinen masinoi nyt toista kertaa siis hyväntekeväisyysottelun. Tällä kertaa tarjolla on myös leipää ja sirkushuveja, koska paikalle kärrätään myös oheistoimintaa, koska Areenan puitteet sen sallivat. Itse en välttämättä salibandynpelaajana ole hirveän innoissaan taas siitä, että muiden palloilulajien edustajia on otettu mukaan otteluun. Tämä ei siis tarkoita sitä, etteikö Jipon, JoMan ja KiPan pelaajat olisi hyviä, mutta oudolta tuntuisi itse lähteä pelaamaan vaikkapa pesäpalloa Superin jätkien sekaan. Siinä saattaisi henki ensinnäkin olla jo vaarassa! No nyt sitä ei tarvitse onneksi pelätä. En myöskään pelkää sitä, että muut palloilulahjakkuudet olisivat liian hyviä liigamiehiä vastaan. Kuitenkin lajit ovat varsin erilaisia ja salibandy on yhtä lailla nopeus, mutta myös KESTÄVYYSLAJI. Jalkapalloilijalla tuskin kestävyyskään loppuu. No mennään seuraamaan, miten pojat pärjää.
 
Joka tapauksessa paikalla on myös 2. divisioonassa tällä kaudella hyvin esiintyneitä pelureita. Mielenkiintoisimpina mielestäni puolustajapariksi kaavailtu Lari Lähdesmäki-Jussi Tahvanainen kaksikko. Molemmat ovat entisiä Josban pelaajia ja esiintyneet aiemminkin kyseisessä ottelussa molemmissa leireissä. Huippunopea Lähdesmäki ei tosin ole edes pelannut vielä peliäkään tällä kaudella. Mustana hevosena nostaisin esiin OuPan maalipyssyn Mikko Korpelaisen. Kyseessä on iskokoinen rightin puolen laituri, jonka laukaus on herättänyt kunnioitusta Savo-Karjalan 2.-5. divisioonassa jo vuosia. Huhujen mukaan myös Josban kiinnostus on jo herännyt. Laittakaa nimi ja numero #10 mieleen!
 
Otteluunhan valittiin yleisöäänestyksen perusteella maalivahti Lari Naumanen OuPasta. Hauskinta tässä äänestyksessä olikin, että toisiksi eniten ääniä sai myös veskari Marko Hämäläinen Cremastersista. Toisin sanoen veskareiden hämärä mielenlaatu tuli taas todistetuksi, koska molemmat rakensivat tahoillaan pienimuotoisen kampanjan, jotta pääsisivät mukaan. Nämä kaksi veijaria saivatkin yli 60 prosenttia koko äänimäärästä. Kaiken kaikkiaan nään kuitenkin tuohon tulevaan otteluun vain yhden ennakkosuosikin ja se on Josba. Toivotaan, että ottelu palvelee jollain lailla taukoa viettäviä janttereita. Itseluottamusta voisi yrittää nostaa nyt suhteellisen paineettomassa tilanteessa.
 
MM-kisoista sen verran, että paljon spekuloitiin jo maajoukkueen ikärakenteesta. Pelataan nyt kisat ensin ja katsotaan, ketkä pärjäsi vielä vauhdissa ja kovuudessa ja ketkä ei. Noissa peleissä on hyväntekeväisyys sitten kaukana. Viimeistelevissä maaotteluissa oli toki huolestuttavaa, että Ruotsi oli monessa asiassa edellä. Lisäksi vain yksi viisikko onnistui tuossa ottelussa ja oikeastaan koko turnauksessa Suomelta. No peleiltä puuttuivat mm. Järvi, Kivilehto ja Koski. Luotan Sami Koskeen noissa tiukoissa peleissä. Olisko Koski uusi Rickie Hyvärinen, joka pystyy henkilökohtaisella taidollaan kääntämään yksittäisen pelin Suomen hyväksi? Sehän nähdään kohta. Taattua pohjoiskarjalaista osaamista edustavat jälleen kerran tuttu ja turvallinen kolmikko Jussila, Tiitu ja Väänänen. Näihin kolmeen Suomi ei ainakaan kaadu, jos kaatuu mihinkään. Joka tapauksessa tällä kertaa Suomi lähtee haastajana kisoihin, vaikka on kaksi edellistä pyttyä naarannut mukaan. Ruotsille on kiva antaa kaikki paineet ja pakkovoittamisen leima. Mites se menikään, ei kahta ilman kolmatta... 

Penaalin terävin kynä

5 kommenttia:

  1. Hyväntekeväisyysottelu nimenomaan!
    Toivon kaikkien osallistuvien sitten muistavan, että ollaan hyvällä asialla hauskanpidon merkeissä. Vai onko tarkoitus tehdä tästä Josban harjoitusottelu? Onko tällaisen ottelun voitto tosiaan tärkeä?
    Voisin ennemmin nähdä pelaajapakan sekoitettuna, oudoille tonteille siroteltuna, ketjuja vaihdellen...
    terveisin nimim. "kuvittelenko ainoana"

    VastaaPoista
  2. Testaisin jo tuossa ottelussa Mikko Korpelaista Josban kokoonpanossa. Tietenkin hyvä pelaaja erottuu huonommassakin porukassa. Kirjoitinkin aiemmin miten eräällä vuorolla hyvin pärjäsin, kun seurassa pelaavia oli paljon. Unohdin mainita vain, että kaikki oli vastustajalla ja taisi meidän puolen peli olla täysin omien taitojeni varassa. Riippuu paljon pelaajankin ominaisuuksista kummassa joukkueessa Korpelaisen taidot tulisivat paremmin esiin. Jos pelkkä kätisyys ja laukaus vahvuuksia, tarvitsisiko Josban pelaajia vierelleen vai onko myös muita ominaisuuksia, että pystyy tekemään peliä itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä parhaita. Pystymetsistä huudellaan kuinka hyvin pärjäisi liigapelaajia vastaan. Vähän sama asia kuin Idolsiin pyrkivät täysin laulukyvyttömät hakijat; "te tuutte kuulemaan musta vielä" -esityksen jälkeen jnejne.. Itse eivät tajua kuinka kujalla ovat ja kaikista surullisinta siinä on, että muut näkevät (tai kuulevat) kuinka asia oikeasti on.

      Poista
    2. Tuossa omassa tilanteessa vastustajat vaikka pelasivat seuratasolla ei ne kyllä liigapelaajia olleet. Eli sen suhteen en niin väittänyt. Tietenkin kun muistelee millaisia pelaajia sattui omalle puolelle eli moni oli aloittelijan tasoa, joten siinä suhteessa eroa vastustajaan oli ja se nostaa oman suorituksen arvoa ja iso kaukalo oli kyseessä. Kyllä olen liigapelaajien kanssakin pelannut, joten tasoni tiedän senkin suhteen, mutta en ala niin niistä mainitsemaan. Enkä sillein ole pyrkyri, että pitäisi päästä liigassa pelaamaan jne. sillä omaan elämääni olen tyytyväinen näinkin ja olenko hyvä vai huono pelaaja se ei ole tärkeintä elämässäni.

      Poista
  3. Tuossa etsiskelin hakukoneesta edellisten MM-kisojen puhuttanutta juttua eli onko salibandy huippu-urheilua. Juttua ei tainnut enää löytyä aamulehden sivuilta minne linkki vei, mutta jonkin keskustelun aiheesta löysin. Sen mukaan Matti Kuusela olisi jutun takana ollut aamulehdestä? Mukava nähdä miten tänä vuonna media seuraa kisoja ja minkä tasoisia pelit ovat. Eräs asiantuntija ainakin piti tärkeänä konkarien hyvää fysiikkaa ja kuntoa, kun pelejä paljon lyhyeen aikaan. Onko vastustajien taso sitten noussut jo, että fysiikka joutuu koville peleissä, sitäkin voi seurailla. Vai olisiko Kettusella ollut varaa tuosta tinkiä ja valita eri perusteella pelaajia joukkueeseen. Ainakin jossain vaiheessa taso nousee, ainakin valmisteluturnauksen perusteella, missä Suomi jäi voitoitta kolmessa pelissä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.