torstai 18. joulukuuta 2014

Hyväntekeväisyysottelu.


Perinteeksi muodostunut Karjalainen All-stars vs. Josba -hyväntekeväisyysottelu pelattiin jälleen kerran melkein täydelle katsomolle Intersport liikuntakeskuksella. Ottelu tarjosi hienoja suorituksia, iloisia pelimiehiä ja hienon rangaistulaukauskisan, jossa vastakkain asettui joensuulaisia urheilijoita sekä Josban yhteistyökumppaneiden edustajia.



Pelin jälkeen minulta kysyttiin, minkälaista on pelata näitä hyväntekeväisyysotteluita, kun näissä ei mitään panosta ole, eikä pisteitä jaeta. Tottahan se on, että voitolla, joka tälläkin kertaa irtosi meille, ei mitään merkitystä ollut, mutta häviämäänkään tuota peliä ei vaan voi lähteä. Jonkinlainen sisäänrakennettu mekanismi ainakin itselläni pitää huolen siitä, että olipa kyseessä hyväntekeväisyys- tai sarjapeli, jokaisessa vaihdossa kentälle menee maalin tekemään.

Hyväntekeväisyysotteluita voikin vähän verrata juuri niihin pihapeleihin, mitä joskus pelattiin. Ei ole paineita, ei ole hävittävää, ei voitettavaa, eikä varsinkaan ensin mainittua eli paineita. Juuri se johtaa siihen, että kentällä nähdään hienoja suorituksia ja itseäni toistaen sanon, että siellä pelataan ilosta. Sen huomasi myös jokaisesta pelaajasta kentällä, kun hymy oli kaikilla herkässä, olipa tilanne mikä tahansa.

Pelin jälkeen annoin isoa positiivista palautetta All-starsin kentälle, joka koostui lähinnä pesäpalloilijoista. Kaunista katsottavaa oli heidän liikkeensä ja pallon liikuttelunsa. Varsinkin kuvio, jossa pelattiin pakin paikalta pystyyn lättypallo ja jatkettiin ilmasta suoraan maalia kohti veto. Harmittavasti ei maaliin asti löytänyt pallo tietään kertaakaan heidän kentällisellään. Olisin mielelläni heille sen suonut!

Ottelu päättyi lopulta 7-3 meidän voittoon. Jos miettii tarkemmin tuollaisen pelin hyötyä liigajoukkueelle, sanoisin, vaikka monien mielestä siitä ei ole hyötyä ollenkaan, että se on hyvä harjoite. Saa pitää palloa paljon ja treenata pelaamista. Pelaamalla oppii mielestäni pelaamaan parhaiten ja paineetta pelaaminen saattaa avata monien pelaajien "lukkoja" kentällä. Joten siinäkin suhteessa MM-tauon aikana on hyvä saada tälläinen harjoitusottelu.


Hyväntekeväisyyspelin tarkoitus on tosiaan kerätä pääsymaksuilla rahaa johonkin tiettyyn kohteeseen, jonne sen myöhemmin lahjoittaa. Tällä kertaa kohde oli keskussairaalan lastenosasto. Mielestäni on aina upeaa osallistua tapahtumaan, jolla tehdään hyvää sellaisen puolesta, joka apua kaipaa. Pelaaminen on mukavaa ja hyvän asian puolesta tekeminen on palkitsevaa.

Kävimmekin puheenjohtaja Jari Kurttilan ja tapahtuman järjestäjän Jarmo Sieviläisen kanssa lastenosastolla luovuttamassa ottelun tuotot. Lasten hyvinvointi ja terveys on äärimmäisen tärkeä asia ja sen eteen haluaa tehdä hyvää niin paljon kuin vaan voi. Se on aina ollut minulle tärkeä ja iso asia, mutta oman lapsen syntymä tietenkin avasi silmiä vielä aivan eri tavalla.

Lastenosastolla meidät otettiin vastaan lämpimästi. Kävimme katselemassa paikkoja ja keskusteltiin jutuista, joita osastolla tehdään. Kävikin ilmi, että huolia tuottaa mm. lelut ja muut virikkeet lapsille, jotka joutuvat olemaan kauan osastolla. Siinä esimerkiksi oiva kohde, johon käyttää ottelun tuotot.

Ottelu toi tosiaan hienon summan rahaa, jolla lastenosasto saa aikaan hyviä asioita ja monelle lapselle hyvän mielen. On mahtavaa osallistua tapahtumaan, joka saa aikaan iloa. Pelaajat olivat pelkkää hymyä, valmentajat olivat tyytyväisiä, tapahtuipa kentällä mitä vain, ja katsojat saivat rahoilleen vastinetta. Enkä tarkoita kenttätapahtumia ainoastaan, vaan lastenosasto sai katsojilta mukavasti apua, jolla auttaa lapsia, jotka tarvitsevat hoitoa.

Haluankin omasta puolestani kiittää kaikkia katsojia, jotka paikalle tulivat ja antoivat osansa lastenosastolle. Upeasta tapahtumasta kiitos Karjalaiselle, Jarmo Sieviläiselle ja Josban taustajoukoille. Me pelaajat saimme nauttia pelaamisesta lähellä sen alkulähdettä. Iloa, nautintoa, paineetonta olotilaa.

Kahden vuoden päästä All-starsilla on mahdollisuus ottaa historiallinen voitto Josbasta. Näin sovimme Sieviläisen ja Kurttilan kanssa.

Me jatkamme metsästäen täpliä taululle.

-Perttu Puska #9



Erätauolla Jaana Sieviläinen onnistui rangaistuslaukauksessa.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista tietoa pelistä. Tuo pelin taktinen puoli myös kannattaa miettiä all-starsin seuraavaan peliin kahden vuoden päähän eli miettiä onko siinä kehitettävää ja millaiset pelaajat parhaiten siihen soveltuvat. Hyväntekeväisyys pelin ohessa erittäin hieno ja tärkeä asia myöskin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.