perjantai 28. joulukuuta 2012

Salibandyä toisessa sukupolvessa

© Joona-Pekka Hirvonen
Salibandyliigassa toista kauttaan pelaava Juuso Ojanen on Josban liigajoukkueen ensimmäinen toisen sukupolven pelaaja. Historiallisestikin Juuso Ojanen on toinen toisen sukupolven pelaaja koko Salibandyliigassa. Vain Espoon Oilersin Rasmus Markelin on kerennyt pelata ennen Juuso Ojasta toisen sukupolven pelaajana. Pelien välillä oli toki vain neljä päivää, joten molemmat pelaajat aloittivat samalla kaudelle 2011-2012 liigauransa.

Juuso aloitti salibandyuransa Josbassa 11-vuotiaana. Ennen Josbassa aloittamista Juuso kävi veljensä Joonaksen kanssa myös sählykerhoissa. Salibandya on takana siis yli kymmenen vuotta. Tämän lisäksi Juuso pelasi myös jalkapalloa paikallisissa seuroissa, esimerkiksi JiiPeessä, Jipossa ja JoPSissa. Tuolloinkin taustoilla pyöri oma isä. Juniori-ikäisenä Juuso kiersi myös alueelliset tapahtumat, esimerkiksi Pikku Pohjola Cupit ja alueleirit. Juuso kävi myös Pohjola Cupissa ja valtakunnallisella Talenttileirillä Eerikkilän urheiluopistolla. Josban lisäksi Juuso on edustanut kaksoisedustuksella LeBa-96:n 2.divisioonan joukkuetta kaudella 2010-2011. Kyseisellä kaudella hän pelasi myös A-junioreiden SM-sarjassa.

Ojasen perheen pelaajat ovat kaikki pelanneet suurimman osan salibandypeleistään pelinumerolla 4. Niin Huju, Juuso kuin myös Juuson sisko Roosa pelasivat numerolla 4. Ensimmäisen liigakautensa Juuso pelasikin vielä numerolla 4, mutta tälle kaudelle numero vaihtui Väänäsen Petrin palatessa seuraan, jolloin Juuso luopui numerostaan. Nykyisin paidassa on kaksi nelosta vierekkäin. Tällä kaudella Juuso on pelannut 13 ottelussa tehoin 2+1. Jäähyminuutteja ei ole kertynyt vielä ollenkaan.

 © Joona-Pekka Hirvonen
Juha Ojanen on pelannut salibandyuransa pääsarjatasolla Josbassa 90-luvulla. Saavutuksina on muun muassa kaksi Suomen mestaruutta vuosilta 1992 ja 1994 sekä kolme Suomen Cupin mestaruutta. Samaan aikaan pelasivat myös muun muassa miesten maajoukkueen nykyinen päävalmentaja Petri Kettunen, hänen veljensä Juha Kettunen sekä Josban nykyinen valmentaja Antti Ruokonen.


© Joona-Pekka Hirvonen
Pelaajauransa jälkeen Juha "Jussi" "Huju" Ojanen valmensi niin jalkapalloa paikallisissa seuroissa kuin myös salibandya Josban juniorijoukkueissa. Huju onkin antanut perusopit salibandyn saralla esimerkiksi liigajoukkueen Niko Kejoselle, Mikael Ahposelle ja Perttu Puskalle. Huju on valmentanut esimerkiksi Josban juniorijoukkueen aluemestaruuteen. Tuolloin joukkueessa pelasi Juuson lisäksi liigan pelaajista Mikael Ahponen, Kejonen ja Puska. Kyseinen juniorijoukkue menestyi myös ennen aluemestaruutta vuotta vanhempien sarjassa.

Huju ja Huju Junior, © Emmi Gröhn
Nykyisin Huju toimii Josban taustoilla. Moni onkin varmaan nähnyt Hujun liigaotteluissa huolehtimassa muun muassa liigamaton kunnosta. Huju toimii myös Josban taustoilla pyörivissä ryhmissä ja on esimerkiksi järjestämässä ottelutapahtumia.

Sekä Juuso että Jussi edustavat keväisin pelattavassa Intersport Liikuntakeskuksen järjestämässä puulaakisählyissä Fuusiota. Fuusiossa pelaa myös Juuson sisko Roosa sekä perheen äiti Ritva. Fuusio perustettiinkin juuri sukujoukkueeksi. Parhaimmillaan kentällä oli yhtä aikaa viisi Ojasen sukuun kuuluvaa pelaajaa. Fuusio voitti harrastesarjan mestaruuden keväällä 2012 ja joukkue lähtee puolustamaan mestaruuttaan myös tulevana keväänä lähes samalla kokoonpanolla.

Tulevaisuuden suunnitelmista kysyttäessä Juuso kertoo jatkavansa salibandyn pelaamista. Sarjatasoa tai joukkuetta hän ei vielä tiedä. Perhe ja työkuviot pitävät kuitenkin Juusoa tällä hetkellä Joensuussa. Fuusiossa pelit ainakin jatkuvat.

2 kommenttia:

  1. Jos aikoo isänsä saavutuksiin yltää, ei Josba tämän hetken valossa paras vaihtoehto Juusolle. Saa nähdä saako Josba pidettyä Juuso Ojasta jatkossa seurassaan vai jatkuuko hänen uransa kenties muualla missä paremmat edellytykset isänsä saavutuksiin yltää? Olisiko Josba näin jäänyt kasvattajaseuraksi? Toisaalta ensi kausi voi jo muuttaa tilanteen, jos hyviä pelaajia löytyy ja liigassa Josba edelleen säilyy.

    VastaaPoista
  2. keskiympyrän kierto xDDDDDDDDDDDDD

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.