torstai 5. syyskuuta 2013

Maaginen J

Eletään vuotta 2000 ja joensuulainen palloilu elää pientä suvantovaihetta. Onneksi muutamassa seurassa pari kylähullua päättää laittaa isommat panokset pöytään ja katsoa mitä siitä seuraa.

Joensuun Katajan 1. divarissa pelaavaan korisjengiin saapuu maajoukkueesta tuttu Jukka Toijala ja kausi päättyykin nousujuhliin. Tuon vuoden jälkeen organisaatiossa ei katsottu taakse vaan voimakas panostus on jatkunut ja vaikka Suomenmestaruus onkin joukkuetta karttanut on se ollut monilla mittareilla Suomen menestynein seura 2000-luvulla. 

Josba palkkaa samaan aikaan Janne Tähkän nostamaan entisen kestomenestyjän takaisin lajin huipulle, alkaa ennennäkemätön salibandybuumi ja ihmiset saapuvat katsomaan otteluita sankoin joukoin. Pahimmillaan hallilla tulee olla jo kaksi tuntia ennen ottelun alkua, että pääsee ylipäätään sisään. Tuosta värväyksestä alkaen Josba saavuttaa kaiken muun paitsi Suomenmestaruuden. 

Joensuun Maila huomaa saman kaavan toimivan ja Kiteen Pallon menestyksen yksi kulmakivistä Janne Monni saapuu Mehtimäelle ja eikä aikaakaan kun Joma pelaa Superpesistä. Suoraan Suomen huipulle tuolla värväyksellä ei päästy, mutta samaa kaavaa käytettiin nyt kun superjokeri Juha Niemi hankittiin lyömään miestä kotipesän turvaan. Yleisö kiitti panostuksista ja Joman yleisökeskiarvo harppasi vaatimattomat 60%!!! Siis kuusikymmentä pinnaa.

Yhteisiä tekijöitä löytyy, me joensuulaiset saavumme paikalle katsomaan isoja nimiä ja tämä mahdollistaa nopeankin nousun kohti Suomen kärkeä. Liekkö sattumaan, että J on juuri ollut se kirjain, joka meidät saa syttymään... ensin Jukka, Janne x 2 ja vielä perään nopeasti kulttimaineen Joensuussa saanut Iso Jii. Seuraavalle kaudellehan Kataja teki todellisen riskihankinnan kun Teemu Rannikon nimestä ei tuota maagista kirjainta löydy vaikka kuinka etsii... ehkä toinen/kolmas nimi pelastaa?

Kenestä Jiistä Josba saa nauttia seuraavaksi? Ainakin legendapelissä pääsemme vielä kerran katsomaan kun Janne Tähkä raottaa hieman kikkakirjaansa.


Iso E

1 kommentti:

  1. Kävin vielä katsomassa paakallon sivuilla 15.6.2012 julkaistun jutun Josban tavoitteista, joka pohjautui sanomalehti karjalaisen alkuperäiseen juttuun. Siellä puhuttiin valmiista liigapelaajista, joita tarkoitus tuoda Josbaan muilta paikkakunnilta. Ilmeisesti tämä asia on jo toteutunut tulevassa joukkueessakin. Toinen tavoite mikä siellä mainittiin oli palauttaa Josba takaisin salibandyliigan huipulle. Epäilenpä tämän kirjoituksen pohjautuvan tähän tavoitteeseen ja seurassa pohditaan nyt keinoja tämän tavoitteen toteutumiseen.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.