torstai 28. helmikuuta 2013

Menestysajoista divarikarsintoihin?



© Joona-Pekka Hirvonen

Josba on viihtynyt salibandyliigassa yhteensä 22 kautta ollen näin maratontaulukossa sijalla kaksi SSV:n jälkeen. Kultaa Josba on voittanut yhteensä kaksi kertaa kausilla 91-92 sekä 93-94. Tuolloin joukkueissa pelasivat muun muassa Kettusen veljekset, Josban nykyinen valmentaja Antti Ruokonen sekä Juuso Ojasen isä Juha Ojanen. Tämän lisäksi Josba on sijoittunut hopealle kolme kertaa putkeen kausina 01-04. Myös pronssisia mitaleita on Joensuussa yhteensä neljä, joista viimeisin kaudelta 05-06. Tämän jälkeen joukkue on rämpinyt salibandyliigassa vaihtelevalla menestyksellä päästen välillä pudotuspeleihin. 



© Joona-Pekka Hirvonen
Kuitenkin ensimmäistä kertaa Josban salibandyliigahistoriassa on joukkue lähellä suoraa putoamista sekä divarikarsintoja. Viimeinen kierros salibandyliigassa ratkaisee niin suoran putoajan kuin liigakarsijatkin. Josballa on tällä hetkellä kasassaan 13 pistettä ja näin ollen Josba on tasapisteissä Nokian KrP:n kanssa. Nokian KrP:n maaliero on -40 ja Josban -65 (tilanne 28.2.), jolloin KrP on Josban edellä. OLS on vain pisteen päässä Josbasta sekä Ilves kahden pisteen päässä. 

Josba kohtaa perjantain ottelussaan kovassa vireessä olevan SSV:n. SSV voitti viimeksi OLS:in 6-3 sekä Classicin lukemin 4-12. Ilves taas pelaa Nokian KrP:tä  vastaan sekä OLS  pelaa vieraspelin Loviisaa vastaan. Kaikkein ihanteellisin tilanne olisi, jos Josba voittaisi SSV:n ja Ilves yllättäisi Nokian KrP:n. Tämä tarkoittaisi Josban pääsyä kuiville liigakarsinnoista.

© Joona-Pekka Hirvonen
Josba pelaa viimeisen runkosarjan pelinsä Pasilan Urheiluhallissa perjantaina 1.3 klo 18.30 alkaen. Josba Bloggaa toivottaa liigamiehistölle tsemppiä viimeiseen peliin ja pitää peukalot pystyssä myös Ilveksen puolesta. Kaikki on vielä mahdollista.

 Ottelua pääsee seuraamaan tämän linkin takaa.

5 kommenttia:

  1. Onnea vaan peliin! Pitää toivoa vaikka fuusiota esim. Katajan alaisuuteen, jos erikoisseurana Josballa vaikeaa. Kenties jotain kikkoja Josballa vielä on tulevaisuuteen millä pärjätä huomisen tuloksesta riippumattakin?

    VastaaPoista
  2. Peukut pystyyn! Tsemppiä peliin! Omaa, hyvää peliä täysillä koko joukkueena ja pisteet kotiin!Kaikki mahdollinen ja mahdoton on mahdollista kun vaan löytyy myös tahtoa ja halua :)

    VastaaPoista
  3. Nyt sitten Kontiolahdelle lauantaina kannustamaan!

    VastaaPoista
  4. En ollut aivan tyytyväinen tähän Josban otteluennakkoon. Siinä sanottiin että viimeinen kolmannes olisi mennyt runkosarjasta kuten laskivat ennen kauden alkua. Kuitenkin kun katsoo sarjataulukkoa olisi Josban pitänyt saada puolet enemmän pisteitä päästäkseen viimeiselle play-off paikalle ja kolme kertaa enemmän pisteitä päästäkseen neljän joukkoon. Joten paljon jäivät tavoitteestaan reilusti play-offeihin, sekä paljon on takamatkaa jos jatkossa tavoitteena on palata liigan huipulle. Nyt ei mielestäni selitykset auta, vaan pitää keksiä keinot millä jatkossa joukkue pärjäisi paremmin.

    VastaaPoista
  5. Itse ainakin menen tänään kuntoilemaan ja toivon samoin Josbankin tekevän, jotta ensi kausi menisi paremmin. Onnea liigapaikan säilymisestä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.