keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Panokset kovenee

                                                                                                                                                                             Kuva: Irma Gröhn
Hyvää kuluvaa vuotta kaikille salibandyniiloille ja -niinoille! Valoisa aika pitenee päivä päivältä ja parhaat pelit ovat yleensä tässä vaiheessa kautta vasta edessä. Toivottavasti näin on myös Josban osalta. Tuskin kukaan osasi aavistaa tai edes pelätä, että kaudesta tulisi näin vaikea. Tilanne on kuitenkin se, että Josba pelaa loppukauden osalta suorasta säilymisestä Salibandyliigakartalla! 

Otteluja on Josban osalta jäljellä vielä yhdeksän kappaletta. Näistä viisi on vierasotteluita, lähinnä Etelä-Suomessa. Lisäksi Josba kohtaa vielä kaikki "päävastustajansa" kerran. Kolme pistettä edellä oleva OLS isännöi Josbaa vielä tammikuussa. Runkosarjan lopun tärkein peli lienee kuitenkin 23. helmikuuta pelattava kotiottelu Kontiolahden liikuntahallilla Ilvestä vastaan. Tampereen Ilves otti viime viikonloppuna kauden toisen voittonsa ja nousi pisteissä Josban kanssa tasoihin (molemmilla 5). Tällä hetkellä Josba on kuitenkin karsijan paikalla paremman maalieronsa ansiosta. Onkin toivottavaa, että Josba pystyisi ottamaan pisteitä jo ennen kyseistä kamppailua.

Viime viikonlopun pelit Tampereella olivatkin pitkästä aikaa lupauksia antavia. Huhujen mukaan myös pelillinen sävel alkaa löytyä ja totta kai parantuneet tulokset auttavat pelillistäkin kehitystä. Josba joutuu antamaan harmittavan paljon tasoitusta loukkaantumisten muodossa, mutta niidenkään taakse on turha piiloutua. Nähtäväksi jää, miten tärkeäksi piste Nokialta osoittautuu lopun osalta vai onko sillä mitää merkitystä? Karsintaviivaan yläpuolella olevaan Kooveeseen on kuitenkin jo matkaa seitsemän pinnaa. Tämä tarkoittaisi sitä, että lopuista peleistä pitäisi voittaa melkein kaikki, koska oletettavaa on, että Kooveekin jonkun voiton nappaa. Näyttää siis vahvasti siltä, että Joensuussa pelataan tänä keväänä ensimmäistä kertaa Josban osalta divarikarsintapelejä.

Joukkue on varmasti tiedostanut tilanteen jo kauan ja siinäkin katsannossa parantuneet peliesitykset lupaavat hyvää. Vaikeinta on varmaan pitää ajatukset nykyhetkessä ja keskittyä oleelliseen. Kuitenkin päivittäisen tekemisen pitää pysyä ihan tapissa, jotta tästä kaudesta selvitään kuivin jaloin. Monellakaan pelaajalla ei ole kokemusta karsinnoista sarjaporrasta alaspäin. Käsittääkseni Salibandyliigan ja divarin välillä on vielä tasoeroja, mutta parhaat joukkueet ovat tottuneet voittamaan kauden aikana ja se pienentää tuota eroa eniten. Siinäpä sitä ihan riittäviä panoksia tälle keväälle. Kannustetaan kaikki Josbaa. Kaikkensa kun antaa, sen pitää riittää!  

-Penaalin terävin kynä-


                                                                                               Kuva: Irma Gröhn



17 kommenttia:

  1. Ja eikun kannustamaan 13.päivä Areenalle.Siis oikeesti kannustamaan, ääntä kyllä varmaan lähtee siitäkin porukasta ketä paikalla on! Kyllähän me halutaan että Josba pelaa liigassa ensi kaudellakin!

    Toivoopi torveenpuhaltaja, joka ollut mukana tässä salibandytouhussa siitä lähtien kun Josba ollut olemassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomenmestarit kun saapuu Joensuuhun sen jo luulisi houkuttavan porukkaa ja olevan helppo saada yleisöä paikalle. Muistan aikoinaan kuulleeni entiseltä Josban pelaajalta jutun, jossa he olivat menossa Nurmoon pelaamaan ja jo aika kaukana oli kyltti pelistä ja niissä maininta Janne Tähkästä. Kenties nyt SPV näkee kyltin tästä pelistä matkalla ja mainintaa, vaikka Sami Koskesta siinä myös?

      Poista
  2. Josba on harvoja joukkueita joilla jo pelattu 17. peliä sarjassa. Eilisen kierroksen jälkeen tilanne suoraan säilymiseen hankaloitui ja ero kasvoi jo kahdeksaan pisteeseen. Hännillä Ilveksellä on peli vähemmän pelattuna tällä hetkellä.

    VastaaPoista
  3. Huikea ottelu. Huikea voitto. Nyt kasvavat kukkaset karussa pellossa! Lisää töitä, lisää onnistumisia!

    VastaaPoista
  4. Mestaruustoiveet heräsivät henkiin nyt!

    VastaaPoista
  5. Tällaista salibandyviihde voi parhaimmillaan olla!
    Osaamista, epäonnea, suuria tunteita ja tunnelmaa - ainakin kannustuskatsomossa. (Muista en tietenkään tiedä.)
    Odotamme tällaista lisää, ja kiitos tästä koko joukkueelle!
    -Sisko-

    VastaaPoista
  6. olssilta kuulemmma su pelistä parviainen ja lingren poissa loukkaantumisten takia!! tietää hyvää pojille!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei haloo!!!
      Loukkaantumiset eivät koskaan ole hyvä juttu. Oli sitten kyseessä kuka tahansa.
      -Sisko-

      Poista
  7. Tsemppiä sunnuntain peliin...iloista, kovaa, vauhdikasta, rohkeaa, maltillista, hyvää, taitavaa, yllätyksellistä peliä!!!!Hengessä mukana ollaan!
    - torveen puhaltaja -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa minäkin, ja tuliaiset kotiin, kiitos!
      -Sisko-

      Poista
  8. Mikä ihme tuota joukkuetta oikein vaivaa?Kyllä harmittaa, kun eivät peleissä onnistu. Tapahtuuko korvien välissä jotain sellaista, joka laittaa pelaajat täysin lukkoon pelissä? Silti yritän edelleen vaan kannustaa, että nähdään liigapelejä myös ensi kaudella:)
    - torveen puhaltaja -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoinen pohdinta. Onko siis valmennus ja organisaatio onnistuneet täysin jos noin olisi? Eli luoneet sellaiset olosuhteet jossa pelaajilla mahdollisuus keskittyä pelaamiseen hyvin ja ilmapiiri ja muu hyvää? Se myös tosiaan oleellinen osa peliä ja valmennuksen työtä myös siinä missä pelillinen puolikin.

      Poista
    2. Ainakin omasta puolestani tunnustan, etten ole taustalla onnistunut helpottamaan pelaajien/valmennuksen työtä, ainakaan tarpeeksi. Edelleen ole sitä mieltä, että joukkueella olisi mahdollisuudet paljon nykyistä parempaan sijoitukseen.
      Joten ennen kuin moititte joukkuetta, moittikaa minua, mutta ennen kuin moititte minua, varmistakaa, että tekemisenne on vähintään omani tasolla!
      Yhteistyöterveisin!
      -Sisko Jussila-

      Poista
  9. Nyt näistä viimeisistä peleistä pisteet kotiin!! Omaa, hyvää peliä...te kyllä osaatte kun vaan haluatte!! toivoopi "torveenpuhaltaja"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lappeenrantalaislähtöiset pelaajat olivat eilen isossa roolissa Loviisaa vastaan. Ilman Otto Moilasen ja Tatu Könösen tehoja olisi ollut vaikeampaa. Kenties Josban lisäksi haluttiin auttaa kasvattajaseuraa NST:tä play-off paikan tavoittelussa ottamalla Loviisalta pisteet?

      Poista
  10. Ihan kuinka vaan...nyt nämä pelaajat pelaavat Josbassa ja peli on jokatapauksessa joukkuepeli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja olihan Jiri Tikkanenkin hyvillä tehoilla ja auttoi samalla Erää viime kauden seuraansa play-off taistossa, kun Loviisa jäi pisteittä. Josban omat kasvatit eivät nyt nousseet niin esiin tässä pelissä ainakaan tilastoissa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.