lauantai 14. helmikuuta 2015

Joona Gröhn vastaa Toman haasteeseen


Heipä hei Joona, mitä sinne Norjaan kuuluu?

Moi ja kiitoksia  Tommi ”BoomBoom” Puustiselle haasteesta. Tänne kuuluu tällä hetkellä hyvää, talven pimeys alkaa olla takanapäin ja kevätaurinko piristää kummasti.



Missäs sinä tarkalleenottaen asut nykyisin?

Asustelen tällä hetkellä Mjøndalen nimisessä pikkukylässä, joka siis sijaitsee n. 55km Oslosta länteen. Asustellaan Otrosen Markuksen ja meidän maalivahdin kanssa vanhassa puutalossa, jossa on samassa kahvila ja kukkakauppa.

Mites ne päivät siellä kuluu?

Päivät menee töitä tehdessä ja treenit on joukkueen kanssa 3 kertaa viikossa ja siihen pelit päälle. Työskentelen muurausfirman varastolla, joka nyt suoraan sanottuna ei ehkä oo se omin kutsumustyöni. Isoin muutos ehkä Suomeen verrattuna onkin juuri työskentely pelaamisen ohella, koska Suomessa on tottunut yliopisto-opiskelijoille siunattuun akateemiseen vapauteen. Suomeksi sanottuna 7.00 alkava työpäivä tuottaa vieläkin kovin suuria vaikeuksia, etenkin kun treeniajat täällä on paljon myöhemmin kuin Suomessa.

Miten viihdyt siellä?

Hyvin ollaan Markuksen kanssa päästy joukkueeseen sisälle ja muutenkin Norjalaiset ihmiset on ystävällistä ja mukavaa porukkaa. Talven pimeinä aikoina oli välillä vähän haastavampaa, kun pelit ei mennyt joukkueelta hyvin, niin sillon työpäivät varaston kellarissa betonimyllyjä putsatessa oli hyvinkin mielenkiintoisia. Mutta jos kokonaiskuvaa kattoo niin kyllä täällä hauskaa on ollu. Paljon auttanu sekin, et päätettiin lähtee Markuksen kanssa kahdestaan tänne vähän seikkailemaan, niin pystyy sähläilee toisen Suomalaisen kanssa täällä. Maana Norja on hieno paikka asua ja etenkin Oslosta pidän kaupunkina.

Oletko tutustunut siellä muihin suomalaisiin?

Mjøndalenin suunnalla ei oo tullu törmättyä muihin Suomalaisiin, mutta töiden puolesta on tullut tutustuttua Markuksen kanssa muihin mamuihin jonkun verran.

Mitä kaipaat Suomesta?

Tyttöystävää, kavereita ja perhettä tietysti ja samaa mitä Tommikin sano, eli aikaisempia treeniaikoja.

Onko kulttuurieroja?

Norjalaisilla on jotain outoja ruokailutottumuksia.  Esim. se, että lounastauolla Norjalaiset syö pitkälti vaan leipää. Vohveleiden kanssa täällä ei syödä kermavaahtoo ja hilloo vaan nakkeja??? Muuten täällä nyt ei niin hirveitä kulttuurishokkeja oo tullu vastaan, jotain pieniä eroja jossain pikkuasioissa mut ei mitään suurta.

Entä salibandykulttuurierot?

Salibandyssa erot on aika suuret ihan joka tasolla verrattuna Suomeen. Taktisesti peli on hyvinkin simppeliä, ehkä enemmän ruotsalaistyyppistä seisoskelua ja matalalla karvausta, joka ainakin meille Suomalaisille oli aluks vähän vaikeeta kun ei esim. mistään vastahyökkäyspelaamisesta oo tietoakaan. Suomessa treenaaminen on paljon intensiivisempää ja treeniaika käytetään paremmin hyödyksi. Treeniajat on täällä kans paljon myöhäsemmät, joten kokonaisuudessaan piti opetella ihan erilainen elämänrytmi. Fysiikavalmennus puuttuu kans oikeastaan kokonaan, jos ei lasketa kerran viikossa tehtäviä vatsoja ja punnerruksia. HTG:n tietotaidoille olisi täällä siis suuri kysyntä. Tasoerot on kans tässä sarjassa aika suuret, meidän joukkue nyt harmittavasti kuuluu niihin vähän heikoimpiin jengeihin, mutta ollaan vielä pleijaripaikassa kiinni, joka on meidän jengin päätavoite.

Onko ensi kaudelle jo suunnitelmia?

En oo vielä miettiny vielä ens kautta yhtään. Pelaillaan ensin tää kausi pakettiin ja katsellaan sitten mitä kevät tuo tullessaan.

Terveisiä Josballe

Isot tsemit ja muistakaa pitää hauskaa siellä kentällä ja niin lopputulos ei voi olla muuta kun hyvä. Luotto on kova!

Norjan koti

Kotihalli

Ja tässä itse haaste:
Tommin mainitsema time-lapse video on harmittavasti tuhoutunut, joten jouduin dokumentoimaan työpäivääni uudestaan. Aloitin päiväni John Lennonin kanssa lauleskellen ja sitten alkoi karu todellisuus… Pahoittelen hieman väsynyttä olemustani, mutta 22.00 loppuvat treenit ja 5.55 herätys eivät ole itselleni ehkä se optimaalisin tapa levätä.





Seuraavaksi haluaisin haastaa Josban entisen maalivahdin Lauri Hyytiäisen ja minua askarruttaisi parikin asiaa:

Kokeneena metsämiehenä varmasti tiedät miten nyljetään metsäkanalintu, joten voisitko havainnollistaa kuvasarjan tai videon avulla miten tämä käytännössä tapahtuu. Jos vuodenajasta johtuen et saa tuoretta lintua, voit myös kertoa operaatiosta sanallisesti.

Maalivahdin maskissasi oli jokin vuosi sitten Jennifer Lopezin kuva, joka huhujen mukaan juontaa juurensa sinun ja Jenniferin samankaltaiseen takamuksen ulkomuotoon. Joten kysynkin: Mikä on Jennifer Lopezmaisen takamuksesi salaisuus?


Keväisin terveisin Joppe

2 kommenttia:

  1. En tiedä olenko väärässä, mutta huomattuani eräällä lajisivustolla kuvaa 90-luvun lopun finaalista missä esim. Espoossa taisi pelata paljon Josba lähtöisiä pelaajia ihan finaalitason joukkueessa. Niin jos vertaa nykypäivään missä Josba lähtöiset pelaajat pelaa ero taitaa olla suuri. Ei aivan huippujoukkueissa tai sarjoissakaan välttämättä enää niin moni kuin joskus ennen arvelisin? Siksi epäilen Joensuulaisen lajikulttuurin olevan kaventunut salibandyn osalta katukuvassakin noista ajoista?

    VastaaPoista
  2. Saa nähdä haastaako joku vielä Janne Tähkän? Ainakin minua kiinnostaisi tietää mikä hänen tilanteessaan muuttunut, kun aikoinaan etelä-suomeen hänellä oli halu ilmeisesti tuttujen ym. takia Joensuusta lähteä? Silti ensin katsastaisin pelaajia Josballe vaikka tuon Tähkänkin haluaman markkinoinnin ym. pestin avulla. Näin kaikkien pelaajien ei tarvitsisi pelkän opiskelun takia Josbaan tulla niin kuin nyt taitaa olla. Pitääpä itsekin jos terveenä pysyy aloitella kuntoilua viikonloppuna.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.