keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Joensuu on urheilukaupunki,

näin uskallan sanoa. Täällä on asukaslukuun nähden paljon palloilulajeja SM-sarjatasolla. Lisäksi useat lajit kilvoittelevat SM-sarjatason tuntumassa. Samoin yksittäisiä huippu-urheilijoita vilisee katukuvassa. Myös naapurikunnissa on paljon elämää urheilun saralla.
Minusta se on yksi hieno syy asua Joensuussa. Se antaa vaihtoehtoja seurata urheilua laidasta laitaan. Se rikastuttaa monen ihmisen elämää, sillä urheilu jos mikä, on mielenkiintoista näytelmää, jonka viimeistä näytöstä et tiedä etukäteen.

Katsomalla muiden lajien harjoittelua, kilpailuja ja toimintaa voin oppia uusia asioita urheilusta ja valmentamisesta. Samoin se avaa varmasti myös urheilijoiden silmiä harjoittelua kohtaan. Ja jos ei ole vielä avannut, niin toivon että jatkossa avaisi. Rupeaisimme katsomaankin eri lajien suorituksia uudessa valossa. Ei vain omaa napaa ja lajia tuijottaen, vaan miettien eri lajien harjoituksia omaa uraa ajatellen ja kannustaen toisia entistä parempiin suorituksiin. En toivo tätä pelkästään urheilijoilta vaan myös taustaorganisaatiolta ja kannattajilta.

Tämä, jos mikä, tekisi Joensuusta entistä paremman urheilukaupungin. Olisimmekin yhtä tässä urheilun vaativassa maailmassa. Emme siis kilpailisi Joensuulaisia vastaan, vaan kannustaisimme omiamme lajista riippumatta entistä parempiin suorituksiin. Mitä parempi yhteistyö seurojen ja urheilijoiden välillä on, sen parempi olisi lopputulos.

On aivan turhaa yrittää kampittaa toista maakuntamme urheilijaa tai joukkuetta. Joustetaan harjoituspaikoilla ja ymmärretään että jokainen tekee töitä kaupunkimme eteen.

Josba on nyt siinä tilanteessa että kannustusta tarvitaan. Uskon että pelaajat tulevat tekemään loppukaudella kaikkensa sitä ajatusta vasten, että ensi kaudellakin pelataan salibandya SM- sarjatasolla.

Henri Lomu

1 kommentti:

  1. Kyllä vähän huolissani olen tuosta urheilukaupunki otsikosta. Vielä niin voi ollakin, mutta kun sarjataulukkoja katsoo ainakin Josba ja Riento ilmeisesti karsintoihin vaarassa jäädä. Jokipojatkaan ei taida suoran nousijan paikalla olla ja tippuiko Jippo viime syksynä sarjaporrasta alemmas. Tietenkin urheilussa tilanteet voi vaihtua nopeasti ja kabinetin kauttakin voi välillä säilyä tai nousta ja miksi ei salibandyliigaakin voisi laajentaa jääkiekon liigan tapaan 15. joukkueeseen.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.